Главная » 2010 » Апрель » 29 » У Луцьку нагадали про чоловіка, якого у IV столітті до нашої ери наказали забути.
21:18
У Луцьку нагадали про чоловіка, якого у IV столітті до нашої ери наказали забути.

Луцьким любителям театру показали марнославство, продажність, підступність, зраду та інші негативні сторони людської натури, з допомогою яких можна маніпулювати особистістю. Усе це – про виставу «Забути Герострата» за Григорієм Горіним, яку широкому загалу 28 квітня представила аматорська театр-студія «Синій Птах».

Щоправда, незважаючи на безкоштовний вхід, глядачів зібралось небагато – приблизно половина актового залу корпусу №1 Волинського національного університету імені Лесі Українки. Проте ті, хто таки завітав, не були розчарованими.

Розпочинається трагіко-комедія «Забути Герострата» із розповіді про храм Артеміди Ефеської, який будувався 120 років і був спалений у IV столітті до нашої ери торговцем Геростратом, який забажав прославитися на віки на сторінках історії. «Храм простояв сто років, хоча міг простояти тисячі», – розповідають зі сцени.

За підпалювання храму злодія наказали забути, а його самого мали б покарати на смерть. Однак, сидячи за гратами, він маніпулює усіма, хто опиняється поряд. Тюремщика він підкуплює за гроші, дружину володаря Ефесу – з допомогою її марнославства, володарем маніпулює через його слабкість і неспроможність самостійно приймати рішення.

Непідвладним підступному в’язню лишився верховний суддя, який все ж карає злочинця на смерть. Проте палій досягнув своєї мети – Герострата не забули. Хоча імен тих, хто будував храм Артеміди, не пам’ятають.

Варто зауважити, що режисером-постановником вистави є народний артист України Олександр Якимчук. На початку дійства він оголосив, що вистава є річним звітом про роботу театру-студії «Синій Птах». Адже перед цією постановкою останню, «Гру у фанти», лучани бачили рік тому. «Хоча це не все, що ми робили протягом цього часу», – відразу зауважив режисер.

http://vip.volyn.ua/news/u-lutsku-nagadali-pro-cholov-ka-yakogo-u-iv-stol-tt-do-nasho-eri-nakazali-zabuti-foto
Категория: НАШІ НОВИНИ | Просмотров: 415 | Добавил: monkmax | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]