Главная » 2010 » Апрель » 29 » Тігіпко: МВФ дасть України $19 млрд кредиту на 2 роки
21:21
Тігіпко: МВФ дасть України $19 млрд кредиту на 2 роки
Кредит на 19 мільярдів доларів на два з половиною роки отримає Україна від Міжнародного валютного фонду. Сторони вже узгодити основний текст угоди. Про це повідовим віце-прем'єр з економічних питань Сергій Тігіпко.

Місія МВФ має прибути до України одразу після травневих свят. Тігіпко  прогнозує - гроші МВФ можуть надійти вже у червні.

Сергій Тігіпко, віце-прем'єр-міністр України з економічних питань: "Днів 10-12 ми будемо працювати з місією. Якщо будуть позитивні висновки - мі підпишемо угоду. Після цього два тижня повинні вивчити директори. Є випадки, коли вони голосують через 48 годин. Через 2-3 тижні буде голосування. Це буде в червні і фактично одразу після цього гроші почнуть надходити в країну".

У Міжнародному валютному фонді після візиту Тігіпка  до Вашингтону підтвердили: відносини з Україною покращилися.

Водночас головний фінансист в колишньому уряді Тимошенко Ігор Уманський прогнозував, що угоди стосовно Чорноморського флоту та новий бюджет можуть ускладнити переговорний процес із МВФ.

Нагадаємо, формальною причиною для призупинення співпраці між Україною та фондом стало ухвалення закону про соцстандарти. Виплати за ним, як повідомили в уряді, розпочнуться вже з наступного місяця.

http://5.ua/newsline/247/0/66041/
Категория: НАШІ НОВИНИ | Просмотров: 447 | Добавил: monkmax | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]