Главная » ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН
« 1 2 ... 227 228 229
- У західних українців, галичан є оця пасіонарність, і вона полягає у творені міфічної Великої України, хоча самій Великій Україні ця ідея, скажемо грубо, «нахрєн нє нужна». На прикладі цьогорічних інтерв’ю з письменником Юрієм Андруховичем можна проводити дослідження на тему: як подальші відгуки в пресі та в світських розмовах можуть перекрутити первину суть сказаного. Нині Андруховичу приписують сепаратизм, організацію руху так званих «противсіхів», проклинають деякі колишні шанувальники… Наскільки справедливоZAXID.NET з’ясовував в інтерв’ю з письменником.
- В одному з попередніх інтерв’ю ти зазначив, що зараз ситуація з видавництвами в Україні доволі заплутана і що ти спробуєш її з’ясувати на Форумі видавців. То чи вдалося тобі це?
 - Поки що ні. Але в тому ж інтерв’ю я розповів, що розірвав співпрацю з видавництвом «Фоліо» з тієї причини, що серед їхніх авторів є Табачник, Симоненко тощо. На Форумі я мав розмову з шефом «Фоліо», і він все ж закликає до примирення. Він зазначив, що йому як видавцеві просто цікаво видавати те, що буде добре продаватися. Приміром, книжки Табачника продаються, причому тут, на Заході, значно краще, ніж на Сході. Я вже й не знаю, можливо, наші західні українці прагнуть опанувати ідеологію ворога, чи вони просто змінюють систему цінностей, відповідно до правлячої влади. У кожному разі, я не виключаю, що ще повернуся до співпраці з видавництвом.
 - Дивлячись на цей Форум, і ... Читать дальше »
Категория: ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН | Просмотров: 477 | Добавил: karjerustka | Дата: 05.10.2010 | Комментарии (0)

Народний депутат України, лідер політичної партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко переконаний, що закон «Про мови», якщо буде прийнятий, «маргіналізуватиме українську мову». Про це він заявив 5 жовтня під час засідання парламенту. Також, зі слів нардепа, цей закон додасть ряд необґрунтованих додаткових видатків державному бюджету. Окрім того, Кириленко привітав усіх, хто 20 років тому брав участь у революції «На граніті» і побажав їм «політичної боротьби, яка буде давати результати». Як інформував ZAXID.NET , фракція Партії регіонів у Верховній Раді України наполягатиме на ухваленні закону про мови, проте не обов'язково його буде ухвалено перед виборами. Натомість віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков вважає, що необхідні значні інвестиції для популяризації української мови в країні. ZAXID.NET
Категория: ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН | Просмотров: 562 | Добавил: karjerustka | Дата: 05.10.2010 | Комментарии (0)

Голова Народного Руху України, народний депутат Борис Тарасюк спільно з народним депутатом Сергієм Міщенком внесли до парламенту проект Постанови Верховної Ради «Про дострокові вибори Президента України та народних депутатів України». Проект Постанови пропонує провести дострокові вибори Президента України та народних депутатів України 27 березня 2011 року. Також у проекті внесено пропозицію доручити Кабінету Міністрів України забезпечити фінансування проведення зазначених позачергових виборів, а Центральній виборчій комісії – забезпечити проведення дострокових виборів відповідно до Конституції України, законів України «Про вибори Президента України» та «Про вибори народних депутатів України», - повідомили ZAXID.NET у прес-службі НРУ. «Протягом цього року після президентських виборів ми всі є свідками того, як представниками команди Януковича системно порушується українське законодавство включно із Конституцією, відбувається ревізія волевиявлення українських громадян, потураються демократичні права і свободи, загалом йде формування авторитарного режиму, якому б позаздрив Кучма. Це все відбувається ще й на фоні тотального погіршення економічної ситуації. Народ, який є єдиним джерелом влади в Україні, не давав свій мандат на такі дії обранців. Отже є логічним, щоб за цих умов Президент і більшість у ВР прозвітували перед суспільством за свої вчинки і пішли на вільні і демократичні вибори», – зазначив Борис Тарасюк. Як зазначається в пояснювальній записці до проекту Постанов ... Читать дальше »
Категория: ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН | Просмотров: 480 | Добавил: karjerustka | Дата: 05.10.2010 | Комментарии (0)


Українці масово відмовляються від куріння, про це свідчать результати "Глобального опитування дорослого населення про вживання тютюну".

"Дані глобального опитування про вживання тютюну в Україну, в цілому сходяться з результатами інших опитувань і підтверджують істотне зменшення поширення тютюнопаління серед населення України. Це скорочення стало результатом проведення в Україні заходів, які довели свою ефективність і в інших країнах", - сказав глава коаліції громадських організацій та ініціатив "За вільну від тютюнового диму Україну", колишній міністр охорони здоров'я України Микола Поліщук на прес-конференції в понеділок у Києві, представляючи результати опитування.

Згідно з опитуванням, поширення щоденного куріння за останні 5 років в Україні істотно зменшилося.

Так, у 2005 році щодня курили 62% чоловіків, а в 2010 - вже 45%. Ще більше за 5 років зменшилося курців жінок, їх кількість скоротилася практично вдвічі - з 17% до 9%.

Опитування також показало, що понад 90% населення України підтримують заборону куріння в усіх громадських місцях. 68% теперішніх курців заявили, що зацікавлені у відмові від куріння, підтримка повної заборони реклами тютюну серед населення зросла від 49% у 2000 році до 70% в 2010 році.

У звіті за результатами опитування будуть висунуті наступні рекомендації: створення системи моніторингу для оцінювання ефективності заходів з контролю над тютюном і рівнем споживання тютюну, створення комплексу національної с ... Читать дальше »
Категория: ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН | Просмотров: 503 | Добавил: karjerustka | Дата: 26.09.2010 | Комментарии (0)

Влада хоче знищити Україну.
Про це в коментарі кореспонденту Gazeta.ua сказав нардеп-"нунсівець" Ярослав Кендзьор.
 "Бажання влади надати російській мові високий статус - це намагання знищити Україну і все українське, як це робилося у 1937-1938 роках минулого століття, - зазначив він. - Зараз інший час, тому фізично масово винищувати людей неможливо. Впроваджується інший метод - винищення самої основи української культури - української мови". За словами нардепа, йде наполегливе і зухвале зусилля влади через законодавчі процеси узаконити російську мову, як другу державну. "Якщо свідома інтелігенція, ми всі разом не відчуємо небезпеки, яка нависла над Україною, біда буде для нас усіх. Ми залишимося в резервації. Українська мова для нас буде екзотикою. До цього все хилиться, бо сьогоднішня безлика в ідеологічному плані влада не має ідеологічного коріння, - наголосив він. - Її представники - це не українці, не росіяни, не євреї. Це люди без роду-племені, які найнялися на службу Кремлеві й справно виконують його завдання. І те, наскільки далеко вони можуть зайти, залежить від нас, від нашої самосвідомості". Нагадаємо, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, лідер фракції Комуністичної партії України Петро Симоненко та член фракції Блоку Литвина Сергій Гриневецький зареєстрували у Верховній Раді проект закону про мови в Україні. Зокрема, депутати пропонують гарантувати громадянам право отримання в країні освіти українською і російською мовам ... Читать дальше »
Категория: ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН | Просмотров: 469 | Добавил: karjerustka | Дата: 26.09.2010 | Комментарии (0)

1-5 6-10 ... 1131-1135 1136-1140 1141-1145