Главная » 2010 » Апрель » 25 » Найкраще на місцевості Волині орієнтуються лучани
07:38
Найкраще на місцевості Волині орієнтуються лучани
15-17 квітня 2010 року близько 260 кращих спортсменів-орієнтувальників зібрались в м.Ковелі для участі в Чемпіонаті області зі спортивного орієнтування серед учнівської молоді Волині. Про це інтернет-видання «Волинська правда» повідомили в управлінні освіти і науки Волинської ОДА.

Ковельська загальноосвітня школа №7 привітно зустріла школярів на час змагань. Протягом трьох днів спортсмени боролись за першість в особисто-командних змаганнях на різних дистанціях – спринті, середній дистанції, та трьох-етапній естафеті у 4 вікових групах.

Цікаві та насичені дистанції, сплановані організаторами змагань, вимагали від учасників проявити всі свої вміння та навички з орієнтування на місцевості, спритності та швидкості руху по пересічній місцевості, в багатьох місцях заболочених ділянках лісу. Адже залежно від того, наскільки вміло і тактично правильно спортсмен спланує свій рух по дистанції у пошуках контрольних пунктів, залежить його результат.

Так, у перший день змагань на спринтерській дистанції, яка пролягала через паркову зону та житловий квартал міста Ковеля, кращі результати в своїх групах показали спортсмени команд міст Луцька та Ковеля, Ратнівського, Рожищенського, Старовижівського, Ковельського та Луцького районів.

Середня дистанція у другий день була значно важчою. Крім того, що учасники долали до чотирьох кілометрів в старших групах та 2-3 км в молодших, дистанція проходила через пересічну місцевість по кар’єрах поблизу селища Люблинець Ковельського району. І знову спортсмени Луцька, Ковеля та Рожищенського району були в лідерах. За підсумками двох днів змагань переможець – а це команда обласного центру – вже був практично визначений, точилась боротьба за ІІ-ІІІ місця, де розрив між командами – незначний. І трьох – етапна естафета визначила трійку найсильніших. Відповідно Чемпіонами області черговий раз стала команда м.Луцька, ІІ місце посіли господарі змагань – команда м.Ковеля і ІІІ місце за представниками Рожищенського району. Крім того, в естафетних командах у своїх групах переможцями також стали орієнтувальники Луцького та Горохівського районів.

Переможці та призери змагань в особистому заліку нагороджені дипломами Волинського обласного центру туризму, спорту та екскурсій, а команди - переможці в загальному заліку отримали грамоти та кубки управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації.

Організаторами змагань виступали управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації, Волинський обласний центр туризму, спорту та екскурсій.
Джерело:
http://pravda.lutsk.ua/news/20153/
Категория: НАШІ НОВИНИ | Просмотров: 468 | Добавил: monkmax | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]