Главная » 2010 » Апрель » 25 » Музеї бойової слави створені у кожній луцькій школі
07:37
Музеї бойової слави створені у кожній луцькій школі

«Шляхами  подвигу та слави» - така назва історико-краєзнавчої  акції, яка розпочалася у луцьких  школах ще у березні 2009 року. Про це повідомили в департаменті інформаційної політики Луцької міської ради.

Як розповіла  головний спеціаліст управління освіти Луцької міської ради Світлана Юрченко, «мета акції – більше дізнатися про події Великої Вітчизняної війни, історію своєї родини у воєнні та повоєнні роки, розробити туристсько-краєзнавчі маршрути шляхами подвигу».

Учні  постійно беруть участь в екскурсіях до музею, багато дітей відвідали  концтабір «Майданек» у Польщу, Брестську фортецю у Білорусії, партизанські застави Волинського краю.

В рамках акції у кожній школі створили куточки або Музеї бойової  слави.

У школах № 23, № 15, № 9, № 5, школі-інтернаті та навчально-реабілітаційному центрі такі музеї зареєстровані офіційно. За результатами обласного конкурсу-огляду, музеї навчально-реабілітаційного і школи-інтернату зайняли перші місця і тепер візьмуть участь у всеукраїнському етапі.

З 3 по 8 травня у місті проходитиме Тиждень пам’яті подвигу та слави у кожній школі. За словами Світлани Юрченко, «у цей період будуть організовані тематичні вечори, зустрічі з ветеранами, виходитимуть радіогазети, відбудуться творчі звіти учасників художньої самодіяльності».

На 6 травня запланована також загальноміська конференція навчальних закладів, за участю ветеранських організацій, приурочена до Дня Перемоги.

У кожній школі створені волонтерські загони, які опікуються ветеранами, збирають «банк даних» про таких людей.

Також у Луцьку для школярів вже розпочалася  акція «Моя родина в роки війни», під час якої діти записуватимуть спогади своїх дідусів та бабусь про їхнє життя у воєнні роки та у період відбудови народного господарства.

Окремий акцент робитиметься на спогадах ветеранів.


Джерело: http://vip.volyn.ua/news/muze-boiovo-slavi-stvoren-u-kozhn-i-lutsk-i-shkol
Категория: НАШІ НОВИНИ | Просмотров: 421 | Добавил: monkmax | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]