Главная » 2010 » Апрель » 25 » Ісландський вулкан дозволив вченим дослідити шкоду від аеропортів
07:31
Ісландський вулкан дозволив вченим дослідити шкоду від аеропортів

Зупинка роботи багатьох аеропортів через вулканічний попіл дозволила вченим отримати точні дані про їх вплив на навколишнє середовище, - пише Кореспондент.net

Група досліджень навколишнього середовища в Королівському коледжі в Лондоні встановила, що забруднення поряд з британськими аеропортами Хітроу та Гетвік значно скоротилися в перші три дні нельотного періоду. У четвер, п'ятницю і суботу рівні двох забруднюючих речовин - NO2 (діоксид азоту) і NOx (загальне позначення окисів азоту) - скоротилися практично до нуля.

Такі азотні забруднювачі поглиблюють проблеми з диханням у літніх людей і пацієнтів із захворюваннями серцево-судинної системи, а також під впливом сонячного світла можуть перетворюватися у більш шкідливу речовину - озон, що спричинює так званий "смог" над містом, стверджують фахівці.

"Ми завжди були цілком впевнені, що це "ефект аеропортів ", але у нас ніколи не було можливості довести це, - пояснює Бен Баррат, один з авторів дослідження. - Їх закриття дозволило нам провести дослідження, і ми отримали переконливі докази, що це так і є ".

Джерело: http://vip.volyn.ua/news/slandskii-vulkan-dozvoliv-vchenim-dosl-diti-shkodu-v-d-aeroport-v

Категория: НАШІ НОВИНИ | Просмотров: 442 | Добавил: monkmax | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]