« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 32 33 »
Стіна Ганьби також є на нашому форумі!!! За допомогою цього сервісу Ви можете визначити партнерів з якими не варто розпочинати вести бізнес!!!
|
Суниця протягом року Ідея полягає у вирощуванні суниці круглий рік без тепличного приміщення, тобто в домашніх умовах. Як виявилося, така технологія існує і була розроблена вже досить давно, в одному з науково-дослідних інститутів колишнього Радянського Союзу. У часи перебудови технологія, як і багато інших винаходи, пішла на Захід. До мене вона потрапила з першоджерела, від одного з розробили е учених-практиків. У такому вигляді я є і опишу. Для початку вам потрібно буде приміщення для плантації (від декількох квадратних метрів до безкінечності), де б ви могли цілий рік підтримувати кімнатну температуру. Це може бути нежила кімната, сарай, гараж і т.д. Суниця вирощується у великих поліетиленових мішках. Мішки зварюють з білої - для покращення освітлення - поліетиленової плнкі товщиною 0,2 мм, але можна використовувати й іншу. Діаметр їх 16 см, довжина - 200-220 см (можна й іншу, залежно від умов). Мішок заповнюють субстратом (земля + найпростіші добрива), все добре перемішується і засипається в мішок. Як більш просунутий варіант, можна використовувати для субстрату суміш перліту і торфу. Один кінець мішка запаюють. Мішки можна не робити самому, а купувати готові. Розміру вони можуть бути будь-якого, єдина рекомендація - невеликий діаметр мішка, це дасть можливість розмістити більше мішків на тій же площі, а на врожайності не відіб'ється). Уздовж наповненого субстратом мішка в шаховому порядку робляться в чотирьом вертикальних рядах удліннние 7-8 см по
...
Читать дальше »
|
Суниця – лісова чарівниця Суниця – харчова, вітамінозна, лікарська, косметична рослина. Плоди вживають у їжу свіжими, сушеними, їх також використовують для приготування джемів, сиропів, соків тощо. Ця ароматна та корисна ягода відома ще з доісторичних часів. Археологічні дані переконливо свідчать, що суниця була в меню первісної людини. Про неї згадують Вергілій та Овідій. Перші записи про цілющі лікарські властивості ягід зроблені римлянином Апулеєм ще у 124 році н. е. У російському старовинному травнику було написано: «Вода з ягід суничних серце зміцнює, і силу дає, і камінь усередині нищить». Давні мудреці запевняли: у домі, де їдять суницю, лікар не потрібен – суниця приносить здоров’я. Суниці смакують дорослим, дітям, птахам і навіть ведмедям. Їх плоди смачні й духмяні. Крім того, вони наділені лікарськими властивостями. Зривати їх треба обережно, щоб не пошкодити чудової рослини. Подібні до застиглих рубінових краплин плоди суниці можна знайти в лісах, на галявинах, серед чагарників, на узліссях, степових схилах та в горах. Ця рослина поширена на Поліссі, в лісостепу, Карпатах. Її промислова заготівля можлива у Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Черкаській, Чернігівській, на півночі Хмельницької й Сумської, у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій і Закарпатській областях. Свіжі ягоди мають неповторний аромат, прекрасно діють на організм людини, причому у сиропах, повидлах та в інших проду
...
Читать дальше »
|
Технологія вирощування суниць в агрокліматичній зоні Полісся --> Вирощування садивного матеріалу Вирощування розсади суниці здійснюється у маточнику суниці. При його створенні слід дотримуватися просторової ізоляції 1,5-2 км від промислових, присадибних чи природніх насаджень суниці. Маточник суниці розміщують на родючих нейтральних або слабкокислих ґрунтах легкого механічного складу. Небажано закладати маточник на кислих ґрунтах (рН 5,0 і нижче), засолених та заболочених ділянках. Рівень ґрунтових вод має бути не менше 0,8 м від поверхні ґрунту. Перевагу надають рівним, або з невеликим (до 30o) ухилом. Маточник суниці, як і інших ягідних культур, повинен зрошуватися. Технологічний цикл складає 1 рік (або, як виняток, - 2 роки). Площа маточника суниці визначається обсягом вирощування розсади. З 1 га її зазвичай отримують 600-800 тис. шт. Крім того, враховують загальну площу полів сівозміни. При 1-річному циклі вирощування розсади рекомендується запроваджувати 4-пільну, а при 2-річному - 5-пільну сівозміну. При доборі культур у сівозміні слід мати на увазі, що деякі з них мають із суницею спільні шкідники і хвороби. Не рекомендується використовувати капустяні, пасльонові, гарбузові, картоплю, буряки, льон. Найбільш стійки до шкідників і хвороб суниці зернові культури: ячмінь, овес, озима чи яра пшениця. Дуже корисно використовувати в якості сидеральної культури чорнобривці. Доведено, що вони мають сильну нематоцидну дію. Інститутом садівницт
...
Читать дальше »
|
Вирощування суниці Моє знайомство із суницею садовою, як об'єктом культивування, почалося ще в 2001 році. Тоді на моїй присадибній ділянці (випадково) з'явився новий цікавий сорт полуниці (як я її тоді називав). Сорт мені сподобався, бо він вирізнявся поміж інших крупною, смачною, транспортабельною ягодою. До того ж, вона була досить ранньою. Також, суниця прекрасно розмножувалася. На той момент у мене була плодоносна ділянка біля хати площею близько 10 м2, яка на осінь густо заросла молодими кущами. Тобто матеріал для закладення маточної ділянки був. Виникла ідея зайнятися суничним бізнесом! Про нюанси цього бізнесу було практично нічого не відомо. Але одне я знав напевно — все треба робити, дотримуючись сучасних інтенсивних технологій, адже тільки в такому випадку можна розраховувати на суттєву економічну вигоду (маю економічну освіту). Так і почалося моє знайомство із інтенсивною технологією культивування Суниці садової, або, як її ще називають, Суниці ананасної (Ргаgагіа апапаssа). Після кількох років заняття суничним бізнесом (методом еволюційного розвитку, тільки за рахунок своїх фінансових ресурсів) стало зрозуміло — діло вигідне, але якщо закладати відразу велику плантацію (при інтенсивній технології великою я вважаю ділянку більше 0,5 га), то, навіть вивчивши технологію, потрібно бути готовим до того, що в перший рік прибутку, скоріше всього, ви не отримаєте. А будь-який «не від'ємний» економічний результат має сприйнятися як успіх.
...
Читать дальше »
|
|